Свободни позиции за работа

Свободни позиции в „Томика-Метал“ АД

Свободни позиции в „ТМ ИНОКС“ ЕООД

„Търсиш отлична възможност за стаж и кариера?

Изпрати своето CV на hr@tomika-metal.bg и ние ще се свържем с теб!“

Владимир Минчев разказва за професията си в производството на ТОМИКА-МЕТАЛ

Франц Петров разказва за професията си в производството на Томика-Метал.

Лианна Куфарова разказва за професията си в Технологочен отдел в Томика-Метал.

Иван Юнаков разказва за професията си в Търговски отдел в ТМ ИНОКС.

Мирослав Петков разказва за професията си в Конструктивен отдел в ТМ ИНОКС.

ТМ Инокс вярва, че хората са потенциала, нужен за успех.
Затова се стремим да осигуряваме възможности за развитие в различни направления като продажби, конструиране, производство, контрол на качеството, планиране, организиране на производството и други.
Нашият екип се състои от високо мотивирани професионалисти с богат опит, както и ентусиазирани млади кадри, които се учат и се развиват при нас.

Искате да станете част от екипа ни като започнете работа или стаж при нас?

Пратете ни биографията си на hr@tomika-metal.bg

Димитър Романов, инженер-конструктор

Работя във фирмата от 2019 година. Започнах чрез кандидатстване по студентска програма. Обучението ми премина през запознаване с всички машини, които използваме за производството на изделията ни.

След завършване на стажа ми беше предложено да започна работа като инженер-конструктор. Работата ми се състои в моделиране и изготвяне на конструктивна документация на изделия от неръждаема стомана. Това, което най-много обичам в работата си, е да видя конструираното от мен изделие в готов вид.

Наскоро произведохме два резервоара с височина 18 м. и диаметър 4м., конструирани от мен. Беше един изключително динамичен и интересен проект, с който се справихме отлично!

Компанията има голямо и светло бъдеще, радвам се да бъда част от екипа и да израстваме заедно.

Моят съвет към бъдещите инженери е да вярват в себе си и във възможностите си, защото тази професия е изпълнена с много интересни предизвикателства.

Павел Костов, инженер-проектант

Ако си задоволен от знанията, които имаш днес, то няма как да имаш повече такива утре.

Работя във фирмата от 2015г. Започнах като стажант, докато бях студент в специалност Топлотехника. Приблизително година работих в производствената база на фирмата, след което, в рамките на две години преминах през търговски и проектантски отдел.

Работата ми като проектант се състои в това да правя якостни и топлинни изчисления на съоръженията, които произвеждаме в нашата фирма. Това, което ми харесва най-много, са моментите, когато има нови и интересни неща, които трябва да моделирам и изчислявам. Винаги има разнообразие.

През 2021 година фирмата ни беше сертифицирана да работи по американския стандарт за съдове под налягане ASME, с който аз работя и проектирам по него.

Надявам се и за в бъдеще да се захващаме с нови, разнообразни и предизвикателни проекти, които да ни мотивират да се усъвършенстваме и развиваме.

Веселин Иванов, ръководител Планово-диспечерски отдел

Започнах работа през 2021 година на позицията инженер производствено планиране. Първоначално преминах обучение, което ми помогна да се запозная с основните стандарти за изработката на съдовете във фирмата. Стартирах в сравнително нов отдел – ПДО, в който трябваше в кратък срок да навлезем в естеството на работа и да съумеем с общи усилия да подпомогнем оптимизацията на производствените процеси. От началото на 2023 година съм ръководител на ПДО. Нашата основна задача е да планираме процеса на изработка на съоръженията по начин, който да улесни монтажната работа. Любимата част от работния процес за мен е взаимодействието с колегите. Динамиката на производството изисква да си в контакт с много хора и се радвам да работя в сътрудничество с всеки от тях за успеха на компанията. Благодарен съм на всеки в моя екип, че дава максимума от себе си и заедно постигаме баланс, който е много важен за нашето производство. Фирмата е доказала професионализма си повече от тридесет години. Поради усета за иновации, компанията успява да разпознае всяка възможност за развитие. Благодарение на екипната работа „Томика-Метал“ ще продължава да оставя трайна следа в промишлеността. Отговорността, професионализмът и работата в екип са ключът към успеха. Ако се стремите да вършите работата си така, че да носи удовлетворение лично на самите Вас, резултатът от нея няма да закъснее и усилията Ви ще бъдат възнаградени!

Филка Иванова, инженер-технолог            

Започнах работа през 2022 г., след като кандидатствах по обява. По време на обучението си имах възможността да се запозная с целия производствен процес, от стартирането на проект, до финалната експедиция.

Моята работа е да осъществявам връзката между конструктор и производство. Планирам материалите, времето и маршрута, необходими за създаването на изделие. В работата си харесвам динамиката, разнообразието в проектите и цялостния поглед, който имам в процеса на изработка.

Компанията е утвърдена в световен мащаб. В нея намирам сигурност и вярвам, че в бъдеще ще продължава да разширява хоризонта си.

Младите кадри, като мен, получават възможност да се докажат и реализират като специалисти.

Вероника Урумова-Цанева, административен сътрудник

Започнах работа в компанията през 2006 година като асистент към Търговски отдел – помагах за преводите на кореспонденцията. Година по-късно преминах към административен отдел  – тук се обработва информацията от клиентското запитване до експедицията на съоръженията. Най-интересното в моята работа е, че всяка поръчка е различна, всеки клиент има свой начин на работа и винаги има какво ново да се научи.

Напоследък реализираме проекти за доста различни дестинации по света – Корея, Япония, Канада. Работата ми е пряко свързана както с клиентите, така и с колегите от всички отдели. За да се води правилно кореспонденция по поръчките и да се подготвят документи, е необходима изключително добра комуникативна способност. Нужно е да си наблюдателен и да можеш да отсяваш информацията. Любимата ми част от работата е, когато всичко се случва с лекота – от началото на поръчката до експедицията ѝ. Когато получиш информация от клиента, че продуктът е пристигнал навреме и той е доволен от това, което е получил. Износите на големите изделия – съоръжения по 20 тона, дълги по 15 м, с диаметри по 4-5 м, са истинско предизвикателсво и успешният краен резултат е винаги удовлетворяващ.

Бих посъветвала младите колеги да работят със сърце, да се стремят да научават нови неща и да са в крак с международните тенденции в технологиите.

Цветелина Данаилова, ръководител офертен отдел

От 2007 година работя в компанията. Този период съдържа много направени крачки, много хубави и споделени моменти и страхотно развитие. Започнах в новосформиран отдел по маркетинг, след това в търговски отдел, където срещнах прекрасни колеги, които положиха усилия да надградим знанията ми от университета и да ги фокусираме е посоката на развитие на компанията. Работата ми е интересна и много завладяваща.  Работя в постоянна връзка с клиенти по различни проекти  с различни технически и пазарни предизвикателства, а любимата ми част от процеса е, когато клиентът реши да ни гласува доверие за изпълнението на неговия проект. В този момент удовлетворението от добре свършената работа прераства в увереност, с която встъпвам в следващия проект. Като ръководител офертен отдел, освен фокусиране върху проектите и ежедневните задачи, обръщам внимание и на най-важния ресурс на компанията – хората, млади  и енергични, доказани и опитни професионалисти, всички обединени от общата кауза да направим нещо значимо и да работим екипно, защото утре зависи от днес. 

Бих посъветвала младите инженери да се развиват и да искат да постигат целите си.  Да бъдат постоянни в труда, който полагат, така се усъвършенстват и надграждат, така постигат стабилност и успехи.

Стоян Нанев, мениджър проекти

Започнах работа в компанията веднага след като завърших образованието си в УХТ през 2015 година. Стартирах с тримесечно обучение в производствените цехове, където преминах през всички етапи от изработката на нашите съоръжения. Веднага след обучителния период започна моята кариера в Търговски отдел, където амбициран натрупах и продължавам да трупам опит и знания. Три години по-късно бях назначен на нова, по-отговорна позиция като мениджър проекти. На този длъжност съм отговорен за стратегически за развитието на компанията Клиент, лидер в световния пазар на сушилна, изпарителна и опаковъчна техника за хранително-вкусовата промишленост. Участвам активно във всички етапи на проекта – от регистриране на клиентско запитване, през ценообразуване и оформяне на търговска оферта, преговори с Клиента и сключване на договор, инженеринг, подбор на доставчици, проследяване изпълнението на всички задачи в даден срок, до качествен контрол на продукцията и логистика. Приемаме все по-сложни проекти, като проследяваме прогреса в близък контакт с Клиента. Изпълняваме проекти, които достигат до всички точки на света, клиентите остават доволни от вниманието, което получават и усилията, които полагаме, за да получат продукт, който отговаря на най-високите изисквания.

Валентин Хараланов, мениджър проекти.

Има развитие, виждам смисъл.

Работя във фирмата от 2015 година – започнах покрай практика от университета. Посещавахме фирми, ТМ ИНОКС беше една от тях – изглеждаше ми като правилното място да се развивам. Най-голямото предизвикателство беше навлизането в бранша и приспособяването към работната среда – в университета не те подготвят за това. Тук ни се предостави възможност да открием кое е нашето място! Започнах в цех предмонтаж, където помагах – най-важното беше, че се научих да разчитам чертежите. Сега, в офертен отдел, съм връзката с клиента – първият по веригата – този, който разглежда запитванията. Работата ми е динамична, променлива, предизвикателна. Мисля, че забелязаха потенциал в мен и ми даваха все по-сложни задачи, надявам се това да продължава. Отскоро работя с голям клиент, с който вярвам, че можем да растем.  А мотивацията ми е усещането, че се развивам – и аз, и фирмата!

Недялко Сариев, международен инженер по заваряване:

Удоволствие е да видя проект, по който съм работил, готов в производството!

Работя от 2013 година в ТМ ИНОКС. Започнах още като студент втори курс. Учейки и работейки тук паралено, получих най-доброто от двата свята – теорията прилагах на практика и обратно. Всеки млад специалист е добре да изпита предимствата на такъв старт, развитието е толкова стремително – всеки ден научаваш нещо ново! В началото преминах през програмата за обучение, която покрива всички етапи на производството и станах част от Търговски отдел. През 2020 приех длъжността специалист качество. Исках да разширя познанията си за производствения процес, заваряването и качеството на изделията и така през 2021 придобих квалификацията международен инженер по заваряване. Сертифицирането на компанията по ASME стандарта за съдове под налягане ни отваря множество пазарни врати. Като една от малкото компании в България с този сертификат, работим по проекти за цял свят. Създаваме съоръжения, на чиито табелки пише „произведено в България”. Гордея се с това! Съветът ми към младите Инженери е непрекъснато да търсят, да четат, да не се притесняват да се впускат в нови начинания и проекти. Винаги да задават въпроса „Защо“, и непрекъснато да търсят отговора!

Никола Грунев, инспектор качество

Дойдох във фирмата още като студент. Добър старт, нали? Какво по-добро от това да започнеш професионалното си развитие редом със завършването на универвитета. Като всяко едно ново начало имаше и своите трудни моменти, но с упоритост всичко се постига. Заедно с динамичното развитие на фирмата всеки ден успявам да науча и нещо ново. За моята работа най-важното нещо е погледът към детайла, към малките неща. Научиш ли се да им обръщаш достатъчно внимание, израстваш и като човек. По този начин фирмата ми помогна и за моето личностно развитие.

Камен Кънев, специалист материално-техническо обезпечаване

Работя във фирмата от 2014г. Стартирах като складов работник, докато следвах в университета. В последствие се откри позиция и започнах да правя програми за машина за лазерно рязане. Не спрях да търся развитие и сега се занимавам с обезпечаването на голяма част от необходимите материали.

Разкроявам детайлите и планирам количествата ламарина за всеки проект. Любима част от работния процес ми е, когато необходимите материали са доставени навреме и поръчката стартира успешно.

Компанията е с утвърдено име не само в Европа, но и по целия свят. Вярвам, че ще продължава да расте и да се развива, и заедно ще постигнем все по-големи успехи.

Съветвам младите колеги да са упорити и търпеливи, да не се отказват в трудните моменти и да преследват целите си.

Димитър Къртев, ръководител Производствено-технологичен отдел

Работя във фирмата от 2014 година. Започнах с едномесечно обучение като преминах през всички етапи на призводството – от склад материали през разкрой, заготовки, монтаж и експедиция. Всичко беше ново за мен, тепърва започнах да се запознавам с неръждаемата стомана, с етапите на металообработване, с технологията и производството на всяко изделие. Никога не съм се чувствал притеснен от новото и съм се стремял да уча бързо. В началото на своето кариерно развитие започнах да се занимавам с разкрой и заявка на листов материал. В последствие започнах да помагам в технологичен отдел и от 2021 година съм негов ръководител. Нашият отдел е връзката на производството с конструктивен отдел. Най-удовлетворяващо за мен е, когато с колегите си сътрудничим и така вършим работата си безпроблемно.

Компанията се развива постоянно и винаги дава шанс на млади кадри да се изявят и да израстват в кариерата си. Моето послание към младите инженери е: с желание и хъс може да се постигне всичко.

Петър Данаилов, ръководител Производствено-техническа дирекция

Производството е като пъзел, а планирането е подреждането на този пъзел: не мисля, че някога ще ми омръзне да се опитвам да го нареждам!

Работя във фирмата от 2013 година. Донесох си CV-то без да има пусната обява. Обадиха ми се и започнах в офертен отдел. Но когато дойдох имах ясната цел, че искам да се занимавам с производство. Така започна моето развитие в компанията. Като ръководител на Производствено-техническа дирекция отговарям за отделите, занимаващи се с планирането, технологизирането и снабдяването на производството. Най-значимото ми постижение до момента бе създаването на едно ново и важно за производството звено – Планово-диспечерски отдел. Пред мен стоеше задачата да изградя работещ екип, който да осъществява и проследява движението на всеки детайл от планирането му до влагането му в крайното изделие, като продукт на нашата компания.

„Томика-Метал“ не спира да влага ресурси в подобряване на процесите, успешно се позиционира на нови пазари и е пример за високо качество.

Успехът идва с постоянство, трупане на опит и желание за развитие.

Мюджетин Чолак, началник производство

През 2014г. започнах със стажантска програма след като завърших бакалавърска степен Топлотехника. Докато следвах магистърска степен в същата специалност, преминах през 6-месечна обучителна програма в производството, след което заех длъжността заместник-началник на монтажен цех. Две години по-късно станах началник на същия цех, а след 3 – приех още по-отговорната длъжност на началник производство.

Ръководя началниците на производствените звена и проследявам поетапното изпълнение на проектите. Най-удовлетворяващо в работата ми е да видя как готовото изделие потегля към клиента.

Бих посъветвал младите инженери да не се отказват пред трудностите. Постоянството и упоритостта дават своите заслужени резултати.

Екипът на Томика-Метал благодари на Кръстю Терзиев, че над 21 години беше наш колега! Честито пенсиониране, Кръстю!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.