mycraft-box-web_small

Основни приложения на инсталацията:

Професионално симулиране на пивоварните процеси в умален модел
Тестване на нови продукти и създаване на нови рецепти
Професионално производство на къси серии Крафт бира
Подходящо за институти, университети, училища, курсове с научна или образователна насоченост
Подходящо за всички, които могат и искат да се похвалят със своята Крафт бира

Основни предимства:

Profi

Професионално оборудване
с доказан
технологичен дизайн и
технически параметри

BG

Произведено в България от специализирана
компания в производството
на оборудване за пивоворството

Quality

Гарантирано
качество на
използваните
материали

Guarantee

Гаранционна и
извънгаранционна
поддръжка от
компанията производител

hops
Приготвяне на пиво с MyCraft Brewery MC

Инсталацията е с вграден независим контрол на процесите, чрез удобен touch-screen контролер. Системата ще ви направлява при задаване  на параметрите на основните процеси.

maishing
Майшуване (Озахаряване)

Озахаряването е процес на превръщане на веществата намиращи се в малца в захари, аминокиселини и други важни съставки. Системата е проектирана така, че да пресъздаде технологичните изисквания на професионалното пивопроизводство в умален мащаб, без загуба на функционалност. Стъпковото майшуване (озахаряване) може да бъде програмирано от потребителя в широки граници и комбинации на температура и време на задържане.

Filtering

Филтриране

В края на майшуването MyCraſt Brewery MC сигнализира със звуков сигнал. Филтрирането или отделянето на твърдите трици от пивната мъст става, чрез повдигане и окачане на отцеждащия цилиндър. В края на отцеждането може да се приложи промиване на остатъка с гореща вода с цел да се извлекат допълнително количество вещества от малцовите трици.

Boiling

Варене

След приключването на филтрирането се стартира процеса на варене на пивната мъст. Целите на варенето са свързани с повишаване на концентрацията, стерилизиране, охмеляване, повишаване на цветния интензитет, понижаване на pH. Управлението на процеса позволява да бъде програмирано на няколко стъпки за добавяне на хмел в заивисимост от рецептата.

cooling

Охлаждане

Веднага след края на процеса варене се включва опционалния охлаждащия елемент към инсталацията. След охлаждането и отделянето на утайките мъстта е готова за засяване с пивни дрожди.

Fermentation

Ферментация

Алкохолната ферментация е основният процес, при които се превръщат захарите от пивната мъст в алкохол. Ферментацията се извършва при подходяща температура и продължителност. След края на всички етапи на ферментацията пивото става готово за консумация.

ТЕХНИЧСКИ ДАННИ:
Модел Ефективен обем, [л] Инсталирана мощност, [W] Номинално напрежение, [V] Инсталационни размери AxBxH, [mm]
MyCraft Brewery – MC50 50 3200 230 550x550x800
MyCraft Brewery – MC250 250 9400 380 800x1160x2300

ФЕРМЕНТАЦИОНННО ОБОРУДВАНЕ

Ферментационното оборудване от серията MyCraft Brewery MC е проектирано и изработено така, че да покрие стандартите в индустрията и същевременно чрез оптимизирани процеси да бъде достъпна инвестиция в крафт пивоварството. Предлагат се с различни стандартизирани обеми започващи от 50 литра. Опционалната външно лазерно заварена топллобменна риза дава възможност за свързване към външен охладител.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.